Hallaisen, det er bare meg – Roger Rothau! 

Jævlig koselig at du stakk innom, det er ikke så ofte jeg får besøk, hvert fall ikke på dagtid, men sleng deg ned så skal jeg hive på en Grandis. Ja også en mack øl da, jeg må drikke litt for da glemmer jeg at jeg er arbeidsledig, og NAV ser ikke ut til å huske det dem heller. Vet da fan hvor utbetalinga er blitt av, eller har jeg glemt at jeg har brukt den? Vet da fan. Men nå nytter det jo ikke å glemme, her på Nordkyn er 15 oppsagt i fiskeindustrien, jævla fuckings lokalaviser er fulle av det. Omplassere dem sier du? Til helsesektoren, de trenger hender? Vet da fan. Vi snakker om folk som er vant til å gå med skarpe kniver, vet da fan hvor trygt det er blant eldre folk jeg. Tja, dem er jo vant med å jobbe på akkord, og det kan vel trengs. Vet da fan. 

Seriøst så har jeg løsningen på detta, var innom og sjekka NAV sine sider og der står det at vi har 45180 registrerte arbeisledige. Det at man er registrert betyr IKKE det samme som at man VIL jobbe, jeg har vært registrert i åtte år nå, og har fan ikke hatt lyst til å jobbe en eneste dag. Det er sikkert minst 10000 sånne som meg, så der kan vi trekke fra litt. Altså har vi bare 34180 ledige. Så ser jeg at vi har 21840 på tilgang stillinger. Har jeg tilgang på øl, ja da drikker jeg den, venter jo ikke på at det skal komme noen å ta den før meg. Så her foreslår jeg at vi bare fordeler de 21840 jobbene på de 34180 ledige som er igjen. Er det noen som  mangler kompetanse har jo NAV mange kurs, og da får man til og med reise 200 mil for å delta selv om det finnes kurs som er i nabokommunen, jævla kult, men det er jo NAV som betaler så peis på for fan! Da står vi igjen med bare 12340 ledige. Av disse er det sikkert noen som er gamlisser snart, ergo før de over på pensjon, noen av disse blir deprimert av å være arbeidsledige, før disse over på uføretrygd. Noen andre har vel noe kunstnerisk talent, her kan staten komme inn for fan.

Men så i 2009 skal det bli nye 40000 ledige, og hvor er det vi mangler folk da – jo på NAV for fan! Seriøst, jeg får aldri svar når jeg ringer NAV og når jeg går dit er det nesten ingen der, enda de nylig har blitt flere der. Ei venninne av meg mista plutselig barnetilsyngreia si, enda hun er enslig 3 barns mor og gjeldsoffer, 4 fuckings måneder var hun uten før de ordna opp, og hu har jo fan ingen sparekonto å ta penger av, men dæven hu laga mye kreative middager ingen hadde hørt om. En annen gang måtte hun kjempe i et år før hun fikk utbetalt det de skulle i permisjonspenger, enda de hadde fått en sånn derre prematurunge som bare veide litt over et kilo og hadde jo mer enn nok med å bekymre seg for det. Jeg vet da fan hvilke fotspor NAV mener vi skal gå i fremover i Norge, håper det blir noen nye, er det fan ikke det det gjelder, å finne nye veier? Fy fan, skulle vært NAV direktør jeg, skal fan ta å gå på NAV å sjekke om den stillinga er ledig. Men vi tar en grandis først, for fan, og skål!  Så sjekker vi hva VG sier om saken for de har en sånn derre dude, Saglie ett eller annet som skal svare på det i dag. Nei fan du, nå ser jeg på Dagbladet at flere planlegger å ansette enn å nedbemanne til neste år. Tja, vet ikke jeg, for min del kan jeg planlegge at jeg kanskje en dag skal begynne å jobbe, men det er jo ikke det samme som at jeg faktisk gjør det. 

 

 

 

Nye veier for NAV og NORGE, hva gjør vi? 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende