En person skreiv at bloggen min gjer et usminka innblikk i hverdagen min, så æ tenkte det va på tide å vise kjøleskapet mitt helt usminka. Mitt, det va jo å overdrive, det e jo husverten som eie kjøleskapet. Når man ser kjøleskapet mitt i barnefriuka mi skulle man tru æ va fattig, og det e æ jo. Tips: har du lite i kjøleskapet: samle maten i ei hylla! Da føle du at du har mer, hvis du bare huske å kun se i den øverste hylla når du åpne det da…  

Æ huske i jula. Da hadde æ så mye i kjøleskapet at æ måtte flire til bestevenninna mi: Se, man sku ikke tru æ va fattig! Da reiv ho tilbake med: Å nei..æ har nu sett kjøleskapet ditt når det e tomt. Så da har æ foreviga det. Januar e en fattig måned. I dag fikk æ litt pænga inn, men kjøleskapet e ikke så mye fullere likevel. Det e kjedelig å lage mat aleina. En pakke pølsa og dopapir. Ja, og dasspapiret lægg æ nu ikke i kjøleskapet, ikke at det hadde gjort nån forskjell, for til tider e det kjøleskapstemperatur inne på dass, fordi der ikke e ovn der. Det e visst meninga man skal drite sæ varm. Ja, og det gjør man jo til tider. Da nøtte det ikke med Lambi, neida – grovt dasspapir e tingen! Det som e så fantastisk e at det e det grove papiret som e billigst, jaja, litt heldig må man jo være ;)  

Problemet mitt nu e at æ ikke har dorullholder lenger, den ene ongen ble litt for plutselig dritatrengt en dag, og rakk såvidt på do, så her e resultatet av det: 

Det e jo husverten sin det og, herregud, æ ønske mæ et eget hus kor æ ikke træng å være redd for at ongan skal ødelegge dorullholdern, ja for sånne ting e helt dagligdags hos mæ… men æ kan ikke anna enn å skylde på mæ sjøl og genan mine.. for som en kollega i kommunen sa i dag, når det va ei som nevnte at æ kunne jo begynne på spinning. “Spinning? Nei, ho Linda træng ikke det, ho e jo spinnvill fra før”. Æ velge å skrive det på lista over gode kompliment (takk Frank). Det e ganske fantastisk at det e vanskelig å finne sæ hus her – i Kjøllefjord – på toppen av Norge – i Finnmark – selv om æ gjerne skulle hatt flere hus å velge mellom, så e det jo positivt – ei bygd i vekst :) Æ fikk et hus hos han pappa til jul (humor har han), men det va spiselig og litt lite…folk har en tradisjon for å knuse dæm også, så æ torte ikke fløtte inn i det. Trur ikke æ hadde fått forsikring på det heller. Men det ordne sæ… det bruke å ordne sæ for snille piker..også dæm som e spinnvill.. ;)  

Tips oss hvis dette innlegget er upassende