Hvis man spare tomflaske i en lang periode…

så e det en steikanes god krisepakke! Først må æ si at æ e lei av å kalle mæ sjøl for et gjeldsoffer eller en gjeldsslave, men det e dæm ordan som e innarbeida i Norge. Æ føle mæ verken som et offer eller en slave, og har prøvd å finne på alternative betegnelsa på mæ sjøl når æ snakke om fattigdom. Så har du et godt forslag, skrik ut! Har du merka nokka til finanskrisa Linda, ble æ sport? Æ må si som sant va: Nei det har æ ikke! For når du leve på et minimum allerede, så merke du ingen forskjell. Selv om andre kommuna kutte kulturstillinge, så sitt æ veldig godt i jobben som ungdomsleder her.

I dag forsterke regjeringa krisepakken, og det ser ut som det e enighet i partian, selv om nån ennu etterlyse tiltak for folk flest, som for eksempel skattelette. Blant anna blir det mer til fiskerian, som oppmyking av permitteringsreglan. Æ har så respekt for dæm som trofast har jobba i fiskeindustrien, med permitteringe, en usikkerhet som e tøft å leve med.

Jens sir at vi ikke må avlyse finanskrisa for tidlig. Det e verre enn før jul og kommer til å bli enda verre. Da blir æ bekymra, for da æ sjøl gikk konkurs i 2002, sto klar med kniven, for deretter å bli innlagt på akuttpsykiatrisk, har veien vært jævlig lang til dit æ e i dag som “fattig men lykkelig”. Ka gjør vi for å hjelpe dæm som havne i samme situasjon som æ va? Æ tenke ikke bare på pænga, æ bruke jo som kjent jævlig lite energi på å tenke på pænga for tida, men det å hjelpe på andre måta. Det å være fattig i Norge e jo så jævlig tabu at man kan få sponk av mindre! Æ e bare bekymra for at vi kommer til å få en bølge av folk med problema, og når man ikke snakke høyt om det, så e terskeln for å få hjelp veldig høy. Da går det ofte dessverre for langt før folk får hjelp… æ syns regjeringa bør prioritere det, mulig det finnes en plass i krisepakken? Æ har prøvd å finne info men blir ikke klokere….ennu hvert fall… Kanskje fins det nån kloke hoda her som vet? Frelsesarmeen oppleve rekordstor pågang i flere norske bya, og når man da tenke på alle dæm som ikke bevege sæ dit, ja da må æ si mæ enig med fattigdomsforskern som trur at vi får en bølge av nyfattige. Når bølgan kommer, da gjeld det å være rusta mot båran og uværet samt ha redningsvesten på – og æ lure på om båten til regjeringa e sjødyktig nok og om folkan i båten e sjøsterk nok? Men det fins jo hjelp mot sånt…og vi vet alle at det lønne sæ å legge til kai i tide…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende