Æ har olje på benken, men balsamico ved siden av, e æ berga tru?

Ja for balsamico høres jo litt kristelig ut? Valgprofessor Frank Aarebrot mene kirka e langt ute på vidda når dæm nu kaste sæ inn i kampen mot oljeleting i Nord-Norge. På vidda ja. Æ lure på kor æ havne når æ dør? Vil St.Peter stå ved porten med spørsmål som: 

  1. Har du noen gang jobbet i oljeindustrien? 
  2. Er du medlem av en miljøorganisasjon og eventuelt hvilken? 
  3. Hvilket politisk parti stemmer du? 
  4. Mottok du sykesalving, altså den siste olje?
I dag skal stortingspolitikeran vekkes ved at dæm får utdelt vekkerklokke blant anna av biskop Tor Jørgensen. Dæm skal vekkes til kamp mot jordas klima. Æ syns dæm burde fått en mobiltelefon istedet, e ikke det blitt ganske vanlig å bruke som vekkerklokke? Ja, og da kan dæm jo også ringe kirka (ja unntatt når kirka ringe inn sjøl) for å høre ka dæm mene i all slags spørsmål. Ja, for eksempel hvis dæm følge kirka sitt råd om å ha et 5 års moratorium (tenkepause) i oljeleitinga, så kan dæm ringe kirka når statens inntekta går nedover og folk blir arbeidsledig, men med finanskrisa så e jo dæm arbeidsledige derfra ikke aleina hvert fall, og samhold e jo viktig for kirka, ja uansett kem man e…for kirka godtar jo alle…en homofil oljearbeider vil bli hylla i himmeln i neste episode? 
DÅP: Vil dere at Jonas skal døpes til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn, og oppdras i den kristne forsakelse og tro, samt bli medlem i en miljøorganisasjon innen utgangen av året? 

BRYLLUP: For Guds ansikt og i disse vitners nærvær har dere nå lovet hverandre at dere vil leve sammen i ekteskap, og gitt hverandre de grønne hender på det. Derfor erklærer jeg at dere er rette ektefolk og med dette gir jeg dere en vekkerklokke for at dere hver dag skal våkne opp og kjempe for vår jord. Foretrekker dere gul eller sort? De er laget av miljøvennlig materiale og oppladbare batterier følger med, sponset av Elkjøp.

NÅR LIVET EBBE UT: Kirka tok et standpunkt allerede i 1984 angående olje da dæm vurderte å innføre sykesalving (den siste olje), men forslaget ble ikke godkjent og nu praktisere en del presta det som personlig praksis. Ka med dæm? Får dæm sparken nu? Vil vi oppleve ei hemmelig sekt som operere fra Facebook: “Vi som bruke den siste olje”. 

 

Steike ta æ håpe på oljeleiting i Kifjord her oppe, og kommer æ til hælvete for det, ja så blir det nu hvert fall varmt, og det kan nu en frossen finnmarking som æ trænge….litt varme etter døden… God tirsdag! :)  

 


Tips oss hvis dette innlegget er upassende