Det pågår ei sterk voksanes snik-Kjøllefjordisering. 

Man kan spørre sæ koffør æ blande det her med islam og Siv si frykt for snikislamisering, men man kan også spørre sæ koffør Hitler blir innblanda i det. Man har en tendens i Norge til å trekke sammenligninge over en lav sko (og æ e ikke nokka bedre enn folk flest), og hvis æ skulle kaste en sko (ala Bush) ville det blitt en klomp (tresko), og æ ville som tidligere nevnt i bloggen ikke kasta, men drefsa den, og det e nåt helt anna, ja mest sannsynlig ville æ drylt den, om nån kom for å prøve å stoppe kjøllefjordiseringa som nu pågår. Når det e nåt som betyr veldig mye for nån så verne man om det med hud og hår, eventuelt kan man beskytte snauskallen med litt fiskeolje og kanskje helle litt i veien for dæm som hindre kjøllefjordiseringa. Når 2009 e over, så skal langt flere enn i dag vite kor Kjøllefjord e og kor fantastisk det e her! Det vil komme langt flere parti enn Frp, ja æ regne med dæm fleste stortingspolitikeran vil komme opp hit for å se ka slags plass det hær e. For tru mæ, dokker der nede vil ikke ha alle oss Kjøllefjordinga ned til Oslo. Æ har prøvd å bo der nån år, og Oslo holdt jo på å gå av skaftet, så æ ble sendt nordover på livstid.

Snik-kjøllefjordisering, ka e nu det? Jo det at æ nevne Kjøllefjord i alle mine overskrifte på bloggen, og alle gang det e mulig. Det at utfløtta Kjøllefjordinga overalt snakke positivt om Kjøllefjord, og vi som bor her e Kjøllefjordpatriota i media og overalt ellers. Men i motsetning til politikeran så lyg vi ikke. En anna snik-Kjøllefjordisering æ skal prøve å få til e et bloggtreff i Kjøllefjord under Chrisfestivalen i år. Det e ikke uten grunn at artista kommer til Kjøllefjord år etter år. Det at Paolo Vinaccia kommer hit og spille, og før applausen har gjedd sæ så e trommstikken borte og han e ute med fiskestanga, eller står i en båt en plass. Det at Knut Reiersrud og Iver Kleive fylle kirka og dæm lokale musikeran fra Forum for scenekunst holde støttekonsert til inntekt for nytt kirkeorgel, og det gjøres i puben, som samtidig gjer 10% av omsetninga den kvelden. Vi snakke samhold. Hvis man vil kan man være med på nokka hver ettermiddag hele uka. Sku æ ramsa opp alle tilbudan hadde det tatt mæ en evighet, men æ kan banne på at en dag gjør æ det også. Det e ikke uten grunn at folk som har kommet hit for å jobbe nån måneda eller et år, aldri reise igjen. Vi har fantastiske muligheta her oppe, og jobban e mer mangfoldig enn før. Æ har tenkt å jobbe med film – og ja – æ har tenkt å bo i Kjøllefjord! Det hær e ikke bare et patriotisk innlegg om den vakre herlige nydelige råe tøffe plassen æ bor på – men det e til alle folk som bor på små plassa: vær stolt av hjemstedet ditt! Se mulighetan – for ofte e dæm større enn man trur! Se det positive i der du e!  

Mens sola brer sæ om Finnkirka va det hær nok en snik-kjøllefjordisering fra mi sida…. dog…snikanes va den vel ikke…. æ drylte den på bloggen så gatelysan blinka her utafor… Takk :)

Har man løst å klatre i fiskehjellan i finkjolen og støvla så gjør man det ;)  

Ha en herlig mandag….kor enn du e! 

P.s: for dæm som lure på om Alexander har svart mæ (gårsdagens blogg) så har han det, hehe, med følgende ord: 

tullebukk.. Går alltid med boxer..

Hilsen Alexander Rybak 

Takk Alexander, sætt pris på det, trur vi like boxer dæm fleste av oss her…  

Snik-islamisering:VG2 VG, Dagbladet, TV2,

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende