E du på mannejakt , spør den kjekkeste mannen i puben. Æ smile pent og må si som sant e:

Nei vet du, æ orke ikke! Det e jo dødfødt å gå på den lokale puben og tru at man skal møte mannen i sitt liv, nei da e det bedre å nyte rødvinen og snakke med kjentfolk, danse litt og ikke minst høre på musikk, jam e fine greier. Han kjekkasen ved baren tar kaffekoppen og smile til mæ, mens æ stille mæ ved baren og vente på vin. Plutselig står en anna fyr så nært mæ at æ kunne telt tenneren hannes.  ”Ka du hete? Æ e fra Lofoten!” Kjekkasen i baren e borte, jaja – han onkel kan æ jo alltids snakke med en anna dag.

Fornøyd tar æ vinen min mens han fra Lofoten lægg inn neste trekk og gode replikk: ”Æ kjøpte 3 vodka og batteri, men huske ikke om æ har drukke dæm, ka du tru?”.  Æ sætt mæ ned og beundre det mest nydelige i hele puben akkurat den kvelden: det nye mixebordet til rockeklubben. Klokka tolv en lørdag og vi e vitne til herlig pianomusikk i puben, kan det bli bedre, stemninga e spesiell, og æ drømme mæ bort et lite øyeblikk…. Helt til æ ser det plutselig står en fyr oppe på scenen helt oppi dæm to pianospillende jentene… e ikke det han Lofoten sir en kamerat til mæ. Jo, det e han Lofoten sir æ, og tar en god slurk av rødvinsglasset og en munnfull chilinøtter – æ e bare nøtt til å benøtte mæ av anledningen til å komme med dagens moral:

”Å tru at kjærligheta dukke opp på puben e som å kjøpe fisk fra fiskedisken i Oslo, det kan se lovanes ut, men det e dødfødt og du vet det innerst inne, muligens vil det stinke og om du kommer nært nok”.

Æ studere den nyoppussa puben ei stund og e enig med mæ sjøl at det e blidd fint der, og like enig i at det  lureste e å gå hjem før dæm blinke med lysan.

Senere kan man lese i Finnmarken at politiet fortell at det e mye festbråk nu. Dæm skylde på det gode været. Det e nu ennu godt det ikke e så ofte det e finvær her, da hadde politiet i Finnmark blidd overarbeida. Skjønte det va en årsak til alt mannskjitværet. Ja vi vet kor vi bor – tenk om vi ikke hadde visst det! ”Nja, æ bor…her oppe en plass… eller e det kanskje nede? Litt bortfor der du vet… ja nettopp, der e det!”

1273307935000_Ishusvannet_Mehamn_3220924708x708r

Tips oss hvis dette innlegget er upassende