Skjermbilde 2010-10-14 kl. 14.50.09

Hvorfor har de fleste foredragsholdere noe dinglende mellom beina?

Sønnen min på 7 år leser ei bok på skolen om norgesmesteren i sprint Gerd von der Lippe som i sin tid kledde seg ut som gutt for å få lov å delta i stafett. Jeg har aldri vært opphengt i dette med kjønn, og tenker at jeg skal opp og frem pga min person ikke mine to fordeler (som bare blir mindre for hvert kilo som forsvinner, ugh, eneste bakdelen med å gå ned i vekt er minkende bh-størrelse!)

Men som råfersk frilanser tenkte jeg å sjekke ut hvilke andre foredragsholdere som finnes i Norge, hvem er mine kollegaer og konkurrenter? Jeg visste at jeg skal inntre en mannsdominert bransje, men ble litt overrasket når jeg f.eks går inn på Publicom som huser 90 foredragsholdere, og bare 11 av dem er kvinner.

Jeg synes bare dette er interessant, hvorfor er det slik? Er kvinner fortsatt mer i bakgrunnen? Tør ikke kvinner snakke, eller vil de ikke snakke, er de dårligere, eller er det vanskeligere å slippe til som kvinne? Vet jo at ikke foredragsbransjen er unik, og for meg personlig skremmer det meg ikke, jeg tenker at jeg skal lykkes uavhengig om jeg er kvinne eller mann, og om det er slik at jeg må fighte mer fordi jeg er kvinne, so what the hell… takler det. Det finnes flere foredragsholdere som er kvinner når jeg leter med lupe på nett, men ikke mange som har store navn – hvorfor det? Hvorfor er det så mange flere menn som er kjente foredragsholdere? Er de flinkere? Bedre på å markedsføre seg? Liker vi bedre mannlige foredragsholdere?

Vel vel, nå tar jeg puppene mine med meg selv om de ikke snakker (haha, da hadde jeg nok raskt blitt en puppulær foredragsholder om de gjorde det!), så rigger jeg til “scene” i stua ei uke og låser døra og snakker med meg selv :) Ha en herlig dag kvinner og menn! :)

DSC00170

Haha, må være veldig vondt å løpe med tissen… noe menn som har prøvd?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende