DSC00460

Jeg håper ikke det blir fiasko denne gangen, men jeg er ikke redd og hopper i det!

“Hva gjør du hvis det ikke går?”, har noen spurt. Ja, hva er det verste som kan skje hvis jeg ikke får det til som frilanser? Tja, jeg går på trynet og må skaffe meg en annen jobb… det er ingen som dreper meg eller burer meg inne hvis det går galt, og ikke har jeg investert mer enn tiden min i dette. Hvorfor er det slik at så mange ikke følger sine drømmer? Jeg tror mye av årsaken er redselen for å mislykkes. Allerede i skolen så er det fasiten som gjelder, og man får dårlige karakterer hvis man ikke har de rette svarene. Greit nok det, men tenker at det skulle vært mer rom også i skolen for fiasko, mer kreativitet og rom for feiling.

Hva skjer med de som ikke lykkes? Jo noen graver seg ned, for det er lite rom her for de som mislykkes. Vi skal være perfekte og få til det meste og mer til med det samme. Det er skam å feile, og man skal hvert fall ikke snakke høyt om det! Tenk – så spesielt er det at det ramler inn eposter fra folk som roser meg for min åpenhet, jeg setter pris på det, men tenker enda at det er utrolig at verden er slik i 2011. En dag dukket det til og med opp ei bok i posten som en takk fra ei koselig dame som ringte meg og takket etter tv2 opptreden.

Tenk om det hadde vært rom for fiasko! Lov å feile! For det er ingen tvil om at det å mislykkes har gjort meg sterkere når det først skjedde, og at jeg nå er mye mye tøffere og tør å følge mine drømmer! Jeg er ikke redd for å feile, og tenker at så lenge jeg følger min lidenskap så vil jeg lykkes før eller siden. Hvis vi ikke tør så blir vi sittende der da… og drømme…

Å tørre mer:

  • Spør deg selv: hva er det verste som kan skje? (antagelig er det ikke katastrofalt)
  • Tenk på hvor herlig det vil være om du lykkes! (hvor vil det bringe deg?)
  • Se på de som har lykkes, hvor startet de? De er ikke supermennesker, men de torde å satse!
  • Husk at ingen banker på og gjør dette for deg, du må selv ville det så mye at du tør
  • Skriv ned det du vil oppnå – og veien dit – og si det gjerne høyt!
  • Just do it! Ofte tenker man ihjel ideen og ser bare de negative tingene. Fokuser´på mulighetene!
  • Vær kreativ – tør å tenke “utenfor boksen”, snu opp ned på ting, se det fra en annen vinkel..


Tips oss hvis dette innlegget er upassende